Top
  /  Egyéb   /  Vizsga nélküli GKI továbbképzés

Vizsga nélküli GKI továbbképzés

A busz vagy teherautó jogosítvánnyal rendelkező gépjárművezetők az előírt GKI (Gépjárművezetői Képesítési Igazolvány) alapképzés sikeres elvégzése után juthatnak GKI kártyához, ami szükséges hivatásos sofőrként (busz, teherautó vagy mindkettő) a vezetéséhez. A kártya érvényességi ideje korlátozott, öt évig érvényes, vagyis 5 évente szükséges megújítani.

 

Mi a vizsga nélküli GKI továbbképzés?

2023 végétől bevezetett vizsga nélküli GKI kártya hosszabbítás egy olyan lehetőség, amelynek keretében a hivatásos sofőrök teherautóra és buszra bizonyos feltételek teljesítése esetén meghosszabbíthatják a GKI kártyájuk érvényességét anélkül, hogy újra vizsgázniuk kellene menni.

Ehhez egy meghatározott számú óra vezetési gyakorlatot kell teljesíteniük, illetve bizonyos elméleti ismereteket kell felújítaniuk vagy továbbképezniük, amelyet megtehetnek e-learning (online) rendszerben is.

Milyen dátummal hosszabbítható meg a GKI kártya érvényessége?

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy amennyiben a GKI kártya lejárata előtti hat hónapon belül teljesítesz egy továbbképzést, az új GKI kártya kezdő érvényességi ideje a lejáró kártya időpontjához igazodik. Ez azt jelenti, hogy az új kártya érvényességi ideje a lejáró kártya érvényességi idejét követően fog indulni.
Ez a szabályozás arra szolgál, hogy biztosítsa, hogy a gépjárművezető folyamatosan frissítse tudását és képes legyen követni az aktuális szabályozásokat és előírásokat. A hat hónapos időszak lehetőséget biztosít a hivatásos sofőrnek arra, hogy időben megfeleljen a továbbképzési követelményeknek, és ne maradjon kártya nélkül a munkája során.

 

Mi az előnye a vizsga nélküli GKI kártya megújításának?

  • Beiratkozás bárhonnan: a beiratkozás személyesen vagy online bárhonnan lehetséges, akár még külföldről is. A befizetés után azonnal indítjuk a tanfolyamot.
  • Kényelem és rugalmasság: E-learning (távoktatásos) képzés a lehető leggyorsabb módja az elméleti rész elvégzésének. A beiratkozás után akár azonnal elkezdheted a tanfolyamot online számítógépen, laptopon, táblagépen, de még akár okos telefonon is. Az online elméleti rész elvégzése 1-2 napot vesz igénybe a tanulóink visszajelzései alapján.
  • Nincs vizsganap személyes jelenléttel: a tanuló az online rendszerben ún. modulzárókkal váltja ki a személyes megjelenésű vizsgát.
  • Szimulátor gyakorlati elérhetőség több helyen az országban: a gyakorlati (szimulátoros) oktatás során a tanulók modern szimulátor segítségével sajátítják el a veszélyhelyzetek elkerülését és kezelését. A gyakorlati rész egy napon elvégezhető, illetve iskolánk az ország (Budapest környéke, Eger, Miskolc stb.) több pontján is biztosít erre lehetőséget.

Ezen előnyök miatt a vizsga nélküli GKI kártya hosszabbítás vonzó lehetőség lehet a gépjárművezetők számára, akiknek meg kell hosszabbítaniuk GKI kártyájuk érvényességi idejét.

 

Mi a szimulátoros gyakorlat?

A gyakorlati (szimulátoros) oktatás során a tanulók élethű szimulátor segítségével sajátítják el a különböző veszélyhelyzetek elkerülését és kezelését. A szimulátor segítségével a tanulók valós környezetben szimulált helyzetekben gyakorolhatnak, ami lehetővé teszi számukra, hogy biztonságos körülmények között tanulják meg a veszélyes helyzetekre adható megfelelő reakciókat. A tehergépkocsi és autóbusz-vezető továbbképzés gyakorlati oktatás része 3 óra vezetést 2 óra figyelést (ugyanazon szimulátort nézi a tanuló, amelyen korábban gyakorolt) jelent.

 

Mik a beiratkozás lépései online jelentkezés esetén?

Online beiratkozás esetén az alábbi lépéseket kell követni (bővebben a beiratkozásról ide kattintva olvashatsz):

  1. Dokumentumok elküldése e-mailben:
    Személyi igazolvány vagy útlevél másolata magyar lakcímkártya másolatával együtt.
    Jogosítvány másolata (akár külföldi) és esetleges GKI kártya másolata.
    Jelzés, hogy melyik GKI képzésre jelentkezel.
  2. Elérhetőségek megadása:
    Telefonszám megadása.
  3. Postán megkapott anyagok visszaküldése irodánkba igazolványképpel együtt:
    Fontos! Készíts 1 db színes szabvány méretű és minőségű igazolványképet (3,5 x 4,5 cm vagy 4×4 cm), amelyre szükség lesz a beiratkozáshoz.
    Az elküldött dokumentumok és információk alapján a beiratkozás folyamatát lebonyolítjuk, valamint visszaigazolást küldünk a részletekkel együtt.
  4. Megküldjük részedre a számlát, amelynek befizetése után biztosítjuk a hozzáférést a tananyaghoz.

Bízunk benne, hogy sikerült átfogó módon összefoglalni a vizsga nélküli GKI-vel kapcsolatos tudnivalókat!

 

További információk a képzésekről a linkre kattintva:
GKI tehergépkocsi-vezető továbbképzés:
https://www.penzumoktato.hu/course/gki-tehergepkocsi-vezeto-tovabbkepzes/
GKI autóbusz-vezető továbbképzés:
https://www.penzumoktato.hu/course/gki-autobusz-vezeto-tovabbkepzes-eger/
GKI tehergépkocsi-vezető és autóbusz-vezető továbbképzés összevont:
https://www.penzumoktato.hu/course/autobuszvezetoi-es-tehergepkocsi-vezetoi-osszevont-tovabbkepzes/

 

Elérhetőségeink:
Kovács-Baranyai Kitti
Mobil: +36 30 931 0299
iroda@penzumoktato.hu

Penzum-96 Kft.
Utaláshoz bankszámlaszám: 12033052-01216578-00100005    

 

Ügyfélszolgálat:

Hétfő 09:00-12:00 14:00-17:00
Kedd 09:00-12:00 14:00-17:00 CSAK TELEFONON KEDDI NAPON
Szerda 09:00-12:00 14:00-17:00
Csütörtök 09:00-12:00 14:00-17:00
Péntek 09:00-11:00