Top

Gyakori kérdések

  /    /  Gyakori kérdések

1. Hol kell vizsgáznom ha az ONLINE KRESZ tanfolyam melett döntöttem?

A KRESZ vizsga helyszíne minden esetben – akár tantermi KRESZ tanfolyamot, akár az Online KRESZ tanfolyamot választottad – Egerben lesz, a Töviskes tér 1/A. szám alatt.

2. Milyen letetőségeim vannak a KRESZ teszt gyakorlására?

Tantermi KRESZ tanfolyam választása esetén iskolánk tantermében van lehetőséged a gyakorlásra, KRESZ TESZTEKKEL feltelepített géptermünkben. E-learning KRESZ tanfolyam esetén a képzés anyaga tartalmaz egy bizonyos gyakorlási lehetőséget. Amennyiben bármelyik képzés forma mellett további gyakorlásra van szükséged, iskolánkban vásárolhatsz online kresz tesztet is.

3. Mi a B125 jogosítvány ?

A B kategóriás jogosítvány birtokában lehetséges egy gyors, kedvező áron elvégezhető képzés mely során a A1 kategória megszerezhető. Pontosabb leírás a jogosítvány menüpont alatt.

4. Vezetői engedéllyel már rendelekzem B kategóriából. Most viszont C autós jogosítványt szeretnék, újra kell elsősegély vizsgát is tennem ?

Elsősegély vizsga azoknak a tanulóknak szükséges akik még nem rendelkeznek vezetői engedéllyel semmilyen kategóriából, vagy a legutolsó megszerzett kategória 1984 01.01. előtti. Ekkor újból elsősegély vizsgát kell tenni.

5. Van lehetőség a Penzum autósiskolában gyorsjogsi megszerzésére?

Igény esetén minden kategóriából lehetőség van autósiskolánkban a “gyorsjogsi” szolgáltatás igénybevételére, a költségek a normál képzési áraktól eltérőek, emelt óradíj megfizetésével tudunk biztosítani lehetőséget az intenzívebb vezetési órákra. Erről minden megrendelővel személyesen konzultálunk.

6. Milyen motor jogosítványt tudok ebben az iskolában megszerezni ?

Iskolánkban megszerezhető motoros jogosítványok: A1 kategória, A2 kategória A ketgória B125 kategória

7. Minden kategóriából tudok E-learning KRESZ tanfolyamot elvégezni ?

Iskolánkban minden kategóriából van lehetőség e-learning KRESZ elvégzésére.

8. Hol van az elsősegély vizsga Egerben?

A tanulóink szerencsés helyzetben vannak, hiszen a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete irodánkkal egy épületben szervezi a közúti elsősegélynyújtó vizsgáit, tehát a helyszín : Eger, Klapka György út 9. , mint a Penzum 96 Kft is.

9. Az elsősegély vizsgát megszervezi a Penzum autósiskola?

Iskolánk rendszeresen szervez közúti elsősegélynyújtó tanfolyamokat azoknak a tanulóknak akik iskolánkban kívánják megszerezni jgosítványukat, de fogadunk olyan jelentkezőket is szívesen akik nem a mi autósiskolánk tanulói.

10. Kinek ajánlott az E-learning KRESZ tanfolyam ?

Mindenkinek, aki gyorsan, hatékonyan , kényelmesen szeretné a képzést elvégezni. Előnyt jelent ez a lehetőség a munkájuk, tanulmányaik miatt sűrű napirendet követő személyeknek.

11. C jogosítványt milyen gyorsan tudom megszerezni ?

A képzés átfutási ideje átlagosan 2,5 – 3 hónap, ez tanulónkként változik.

12. Buszvezető jogosítványt hány évesen tudom elkezdeni?

A buszvezetői engedély kiadásának feltétele 21. életév betöltése (az elméletre beiskolázható 20 és fél évesen a tanuló), de a jogszabály előírása szerint csak Magyarország területén használhatja, jogosítja fel vezetésre. Az országhatáron túl 24. életéven túl lehet vezetni.

13. Melyik kategóriát kell elvégeznem, hogy kamionos jogosítványom legyen?

A köznyelvben használt “kamionos jogosítvány” a C+E kategóriának feleltethető meg. Ez a kategória azt jelenti, hogy a teherautóból és nehézpótkocsiból álló szerelvény vezetésére kap jogosultságot ennek a kategóriának a megszerzése után a tanuló.

14. GKI vizsga feltétele a PÁV alkalmassági vizsga megléte?

Nem, a PÁV alkalmassági vizsgálatot általában a munkavégzéshez írják elő, amit a munkáltató határoz meg, hogy az adott munkakörhöz milyen PÁV fokozatot kell megszerezni. Államilag támogatott OKJ képzés esetén a tanfolyamra való beiskolázáshoz (OKJ Autóbuszvezető képzés) szükséges.

15. GKI kártyát lehet a Penzumnál szerezni ?

Igen, a GKI tanfolyam elvégzése és sikeres vizsga után az iskolánk automatikusan megigényli a tanulói részére a kártyát, a megadott postázási címre pedig a legyártás után kipostázásra kerül a GKI kártya.

16. GKI tanfolyam elvégzésére van lehetőség Online tanfolyamon keresztül?

Az E-learning szolgáltatásai között elérhető a GKI képzések mindegyike, tehát igen van lehetőség akár az alapképzés akár a GKI felújító tanfolyam elvégzésére is. A szimulátor gyakorlathoz szükséges személyes jelenlét.

17. Jogosítvány megszerzése angol nyelven lehetséges? Can I use E-learning system in English or German language? Kann ich E-learning System aus Deutsch benutzen?

Az elméleti részt E-learning formában van lehetőség elvégezni már angol vagy német nyelven. Yes, you can take E-learning exam in English or German. Sie können E-learning Prüfung aus Deutsch machen.

18. Milyen ingyenes OKJ képzések megszerzésére van lehetőség?

A Penzum 96 Oktató és Szervező Kft már évek óta ad lehetőséget államilag támogatott OKJ képzések elvégzésére, jelenleg ingyenes tanfolyamok közül kettőben működünk közre: OKJ Tehergépkocsi-vezető és OKJ Autóbuszvezető képzés.

19. Targoncavezető képzés gyakorlatát le lehet igazolni?

Nem, a munkáltató nem tudja a gyakorlati órákat leigazolni.

20. Targoncajogosítvány megszerzéséhez melyik képzést kell választanom ?

A targoncavezetői képzés első lépéseként: A targoncavezetői képzésnél arra a géptípusra kell jelentkezni, amelyre a gépkezelői jogosítványt szeretné megszerezni.

21. Nehézgépkezelő tanfolyam megszerezhető Önöknél?

Nehézgépkezelő, Könnyűgépkezelő és az OKJ Építő- és anyagmozgatógép kezelői képzés már nem megszerezhető végzettség. Helyette már csak a gépkezelői jogosítvány a jelenleg megszerezhető végzettség.

22. Kinek szükséges a targoncajogosítvány?

A jogszabály meghatározása szerint a targoncával történő munkavégzéshez szinte minden esetben szükséges a gépkezelői jogosítvány megszerzése.

23. NKH Gépkezelői jogosítványt milyen gépekre tudok megszerezni könnyűgépkezelői OKJ bizonyítvány meglétével ?

Fontos tudni, hogy az OKJ rendszer eltörlésre került, viszont az OKJ bizonyítványokkal elképzelhető kedvezményre jogosult tanult. Erről irodai kollégáink tudnak felvilágosítást adni.

24. Nehézgépkezelői szakmám van, NKH (hatósági) gépkezelői jogosítványba melyik gépcsoportokat tudom megszerezni?

Pontos leírást talál a honlapunkon arról, hogy melyik géptípushoz melyik OKJ végezttséget írják elő

25. Hány géptípusból szerezhető egy NKH gépkezelői vizsga során?

Korábban 3 db géptípusból lehetett vizsgát tenni egy NKH gépkezelői vizsga alkamával, most már nincs maximálva ez a szám. AZ OKJ végzettségek szabják meg, hogy mely gépekhez szerezheti meg a gépkezelői jogosítványt.

26. Minden földmunkagéphez kell “földmunkagép jogosítvány” ?

Igen, szinte minden földmunkagép a közlekedésben részt vesz vagy részt tud venni, amihez előírt a gépkezelői jogosítvány is.

27. Motorjogsi esetén tanulhatok hozott vagy saját motoron is?

Igen, ebben az esetben olcsóbb a gyakorlati óra ára.

28. Tantermi KRESZ tanfolyamok milyen gyakorissággal indulnak?

Általában minden hónap közepén. Nyáron a tantermi KRESZ tanfolyamok nagyobb gyakorisággal indulnak.

29. Gyakran kérdezik tőlünk, hogy áraink hogyan néznek ki más autósiskolákkal összehasonlítva. Mit válaszolunk erre a kérdésre?

Az árak alapjában véve könnyen összehasonlíthatóak, amennyiben az adott autósiskola feltüntet minden felmerülő költséget, ami a jogosítvány megszerzésével jár. Ez kulcs kérdés, ugyanis nagyon gyakoriak más autósiskoláknál, hogy bizonyos költségekkel a beíratkozás után szembesül a tanuló. Nálunk ez nem így van! Áraink minden költséget tartalmaznak! Amire pedig különösen büszkék vagyunk, hogy így is – rejtett költségek nélkül  –  a piacon az egyik legjobb árakat a Penzum Oktató kínálja.

30. Kik a Penzum Oktató vezetés gyakorlati oktatói?

Motor kategóriák: Hegyi Péter

Személyautó: Béres László (Renault Megan benzin), Gál Dénes (Hyundai I20 benzines), Hegyi Péter (Hyundai I30 diesel) , Horváth István (Opel Astra diesel), Joó Roland (Toyota Yaris diesel), Karczagi Antal (Dacia Sandero diesel), Kriston Bálint gyakorlati gyorsjogsi (Hyundai I30 diesel), Nagy László, Nagyváradi Ádám  (Hyundai I30 diesel), Nagyváradi Zsolt (Hyundai I30 diesel), Páldi László (Honda Civic diesel), Pelyhe Zsolt (Renault Clio benzin), Tar Zoltán (Skoda Fabia diesel), Tóth Csaba (Citröen C4 / Seat Leon diesel), Zaja István Gábor (Peugeot 308 diesel)

Teherautó: Tar Zoltán

Busz: Csontos László, Nagy László

31. Olcsó jogosítvány? Olcsó KRESZ tanfolyam? Gyakori kérdés. De hogyan?

A legtöbb díj fix, amit be kell fizetnie a tanulónak, ugyanis ezek általában központilag meghatározott díjtételek.

KRESZ tanfolyam díján lehet némileg spórolni, amennyiben a tanuló többedmagával a tantermi verziót választja: tehát hozd el a barátaid magaddal és ahányan jöttök, annyiszor 1000 Ft kedvezmény. Pl.: ha négyen jelentkeztek együtt, akkor 4000 Ft a kedvezmény a tanfolyam árából mind a négyeteknek. Maximális kihasználható kedvezmény: 5000 Ft Tehát ha hatan jöttök, akkor is 5000 Ft a kedvezmény per fő. Tantermi KRESZ tanfolyam indulása: minden hónap 15.-ei hetén.

32. Miért a Penzum Oktató-nál szerezzem meg a jogosítványom?

1996 óta nyújtunk magas szintű szolgáltatást a piacon. Áraink valóban kedvezőek. Oktatóink jól képzettek. Az autósiskola dolgozói – három nővér: Kitti, Tímea, Dóra –  lelkesen végzik munkájukat, mindenre próbálnak megoldást találni annak érdekében, hogy minden tanulónk elégedetten távozzon iskolánkból.

Korábbi tanulóink értékelései (Google, Facebook stb.) és más autósiskolák értékeléseinek összevetése alapján a Penzum Eger legjobb autósiskola címet kaphatna, ha létezne közönség díj.

33. Mi a jogosítvány megszerzésének a folyamata?

Egyik korábbi tanulónkat megkértük, hogy írjon blogot a jogosítványának megszerzéséről és annak körülményeiről. A blog ezen a linken elérhető: https://www.penzumoktato.hu/2019/02/28/blog-a-penzum-korabbi-tanuloja-tollabol-igy-szereztem-meg-a-jogositvanyt/

34. Hogyan értesülhetek a tanfolyamok indulásáról, akciókról?

A Penzum Oktató Facebook oldala napra kész információkat ad az induló tanfolyamokról, akciókról. Az oldalunk követéséhez üsd be a Facebook keresőjébe, hogy @penzumoktato.hu és meg fogsz minket találni!

 

35. A közúti elsősegély vizsga továbbra is kell a jogosítvány megszerzéséhez?

Igen, csak az igazolást már az érintett intézmények egymást között intézik.