Designed and built with care, filled with creative elements

Top

Gyakori kérdések

  /    /  Gyakori kérdések

1. Hol kell vizsgáznom ha az ONLINE KRESZ tanfolyam melett döntöttem?

A KRESZ vizsga helyszíne minden esetben – akár tantermi KRESZ tanfolyamot, akár az Online KRESZ tanfolyamot választottad – Egerben lesz, a Kossuth Lajos út 26. szám alatt található Buttler -házban.

2. Milyen letetőségeim vannak a KRESZ teszt gyakorlására?

Tantermi KRESZ tanfolyam választása esetén iskolánk tantermében van lehetőséged a gyakorlásra, KRESZ TESZTEKKEL feltelepített géptermünkben. E-learning KRESZ tanfolyam esetén a képzés anyaga tartalmaz egy bizonyos gyakorlási lehetőséget. Amennyiben bármelyik képzés forma mellett további gyakorlásra van szükséged, iskolánkban vásárolhatsz online kresz tesztet is.

3. Mi a B125 jogosítvány ?

A B kategóriás jogosítvány birtokában lehetséges egy gyors, kedvező áron elvégezhető képzés mely során a A1 kategória megszerezhető. Pontosabb leírás a jogosítvány menüpont alatt.

4. Vezetői engedéllyel már rendelekzem B kategóriából. Most viszont C autós jogosítványt szeretnék, újra kell elsősegély vizsgát is tennem ?

Elsősegély vizsga azoknak a tanulóknak szükséges akik még nem rendelkeznek vezetői engedéllyel semmilyen kategóriából, vagy a legutolsó megszerzett kategória 1984 01.01. előtti. Ekkor újból elsősegély vizsgát kell tenni.

5. Van lehetőség a Penzum autósiskolában gyorsjogsi megszerzésére?

Igény esetén minden kategóriából lehetőség van autósiskolánkban a “gyorsjogsi” szolgáltatás igénybevételére, a költségek a normál képzési áraktól eltérőek, emelt óradíj megfizetésével tudunk biztosítani lehetőséget az intenzívebb vezetési órákra. Erről minden megrendelővel személyesen konzultálunk.

6. Milyen motor jogosítványt tudok ebben az iskolában megszerezni ?

Iskolánkban megszerezhető motoros jogosítványok: A1 kategória, A2 kategória A ketgória B125 kategória

7. Minden kategóriából tudok E-learning KRESZ tanfolyamot elvégezni ?

Iskolánkban minden kategóriából van lehetőség e-learning KRESZ elvégzésére.

8. Hol van az elsősegély vizsga Egerben?

A tanulóink szerencsés helyzetben vannak, hiszen a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete irodánkkal egy épületben szervezi a közúti elsősegélynyújtó vizsgáit, tehát a helyszín : Eger, Klapka György út 9. , mint a Penzum 96 Kft is.

9. Az elsősegély vizsgát megszervezi a Penzum autósiskola?

Iskolánk rendszeresen szervez közúti elsősegélynyújtó tanfolyamokat azoknak a tanulóknak akik iskolánkban kívánják megszerezni jgosítványukat, de fogadunk olyan jelentkezőket is szívesen akik nem a mi autósiskolánk tanulói.

10. Kinek ajánlott az E-learning KRESZ tanfolyam ?

Mindenkinek, aki gyorsan, hatékonyan , kényelmesen szeretné a képzést elvégezni. Előnyt jelent ez a lehetőség a munkájuk, tanulmányaik miatt sűrű napirendet követő személyeknek.

11. C jogosítványt milyen gyorsan tudom megszerezni ?

A képzés átfutási ideje átlagosan 2,5 – 3 hónap, ez tanulónkként változik.

12. Buszvezető jogosítványt hány évesen tudom elkezdeni?

A buszvezetői engedély kiadásának feltétele 21. életév betöltése (az elméletre beiskolázható 20 és fél évesen a tanuló), de a jogszabály előírása szerint csak Magyarország területén használhatja, jogosítja fel vezetésre. Az országhatáron túl 24. életéven túl lehet vezetni.

13. Melyik kategóriát kell elvégeznem, hogy kamionos jogosítványom legyen?

A köznyelvben használt “kamionos jogosítvány” a C+E kategóriának feleltethető meg. Ez a kategória azt jelenti, hogy a teherautóból és nehézpótkocsiból álló szerelvény vezetésére kap jogosultságot ennek a kategóriának a megszerzése után a tanuló.

14. GKI vizsga feltétele a PÁV alkalmassági vizsga megléte?

Nem, a PÁV alkalmassági vizsgálatot általában a munkavégzéshez írják elő, amit a munkáltató határoz meg, hogy az adott munkakörhöz milyen PÁV fokozatot kell megszerezni. Államilag támogatott OKJ képzés esetén a tanfolyamra való beiskolázáshoz (OKJ Autóbuszvezető képzés) szükséges.

15. GKI kártyát lehet a Penzumnál szerezni ?

Igen, a GKI tanfolyam elvégzése és sikeres vizsga után az iskolánk automatikusan megigényli a tanulói részére a kártyát, a megadott postázási címre pedig a legyártás után kipostázásra kerül a GKI kártya.

16. GKI tanfolyam elvégzésére van lehetőség Online tanfolyamon keresztül?

Az E-learning szolgáltatásai között elérhető a GKI képzések mindegyike, tehát igen van lehetőség akár az alapképzés akár a GKI felújító tanfolyam elvégzésére is.

17. Jogosítvány megszerzése angol nyelven lehetséges? Can I use E-learning system in English or German language? Kann ich E-learning System aus Deutsch benutzen?

Az elméleti részt E-learning formában van lehetőség elvégezni már angol vagy német nyelven. Yes, you can take E-learning exam in English or German. Sie können E-learning Prüfung aus Deutsch machen.

18. Milyen ingyenes OKJ képzések megszerzésére van lehetőség?

A Penzum 96 Oktató és Szervező Kft már évek óta ad lehetőséget államilag támogatott OKJ képzések elvégzésére, jelenleg ingyenes tanfolyamok közül kettőben működünk közre: OKJ Tehergépkocsi-vezető és OKJ Autóbuszvezető képzés.

19. Targoncavezető képzés gyakorlatát le lehet igazolni?

Igen, munkáltató tud a gyakorlati órákból igazolni.

20. Targoncajogosítvány megszerzéséhez melyik képzést kell választanom ?

A targoncavezetői képzés első lépéseként: OKJ Építő-és anyagmozgatógép kezelője (Targonca) szakmairány képzettséget kell megszerezni, majd az NKH-s gépkezelői jogosítványt vizsgáit kell teljesíteni arra gépcsoportra amely szükséges.

21. Nehézgépkezelő tanfolyam megszerezhető Önöknél?

Nehézgépkezelő vagy Könnyűgépkezelő OKJ szakma már nem megszerezhető végzettség. Helyette OKJ Építő- és anyagmozgatógép kezelői képzést hoztak létre, amelyet további szakmairányokra bontottak, így van lehetőség az általunk is képzett OKJ Targoncavezető, Földmunka-rakodó és szallítógépkezelő és OKJ Emelőgépkezelő stb. tanfolyamok elvégzésére.

22. Kinek szükséges a targoncajogosítvány?

A jogszabály meghatározása szerint a targoncával történő munkavégzéshez szinte minden esetben szükséges az NKH gépkezelői jogosítvány megszerzése is.

23. NKH Gépkezelői jogosítványt milyen gépekre tudok megszerezni könnyűgépkezelői OKJ bizonyítvány meglétével ?

Pontos leírást talál a honlapunkon arról, hogy melyik géptípushoz melyik OKJ végzettséget írják elő.

24. Nehézgépkezelői szakmám van, NKH (hatósági) gépkezelői jogosítványba melyik gépcsoportokat tudom megszerezni?

Pontos leírást talál a honlapunkon arról, hogy melyik géptípushoz melyik OKJ végezttséget írják elő

25. Hány géptípusból szerezhető egy NKH gépkezelői vizsga során?

Korábban 3 db géptípusból lehetett vizsgát tenni egy NKH gépkezelői vizsga alkamával, most már nincs maximálva ez a szám. AZ OKJ végzettségek szabják meg, hogy mely gépekhez szerezheti meg a gépkezelői jogosítványt.

26. Minden földmunkagéphez kell “földmunkagép jogosítvány” ?

Igen, szinte minden földmunkagép a közlekedésben részt vesz vagy részt tud venni, amihez előírt a gépkezelői jogosítvány is.

27. Motorjogsi esetén tanulhatok hozott vagy saját motoron is?

Igen, ebben az esetben olcsóbb a gyakorlati óra ára.

28. Tantermi KRESZ tanfolyamok milyen gyakorissággal indulnak?

Általában minden hónap közepén. Nyáron a tantermi KRESZ tanfolyamok nagyobb gyakorisággal indulnak.

29. Gyakran kérdezik tőlünk, hogy áraink hogyan néznek ki más autósiskolákkal összehasonlítva. Mit válaszolunk erre a kérdésre?

Az árak alapjában véve könnyen összehasonlíthatóak, amennyiben az adott autósiskola feltüntet minden felmerülő költséget, ami a jogosítvány megszerzésével jár. Ez kulcs kérdés, ugyanis nagyon gyakoriak más autósiskoláknál, hogy bizonyos költségekkel a beíratkozás után szembesül a tanuló. Nálunk ez nem így van! Áraink minden költséget tartalmaznak! Amire pedig különösen büszkék vagyunk, hogy így is – rejtett költségek nélkül  –  a piacon az egyik legjobb árakat a Penzum Oktató kínálja.

30. Kik a Penzum Oktató vezetés gyakorlati oktatói?

Motor kategóriák: Hegyi Péter

Személyautó: Béres László, Gál Dénes, Hegyi Péter, Horváth István, Joó Roland (automata sebességváltós), Karczagi Antal, Nagyváradi Zsolt, Pelyhe Zsolt, Tar Zoltán, Tóth Csaba, Török Attila

Teherautó: Tar Zoltán

Busz: Csontos László, Nagy László

31. Olcsó jogosítvány? Olcsó KRESZ tanfolyam? Gyakori kérdés. De hogyan?

A legtöbb díj fix, amit be kell fizetnie a tanulónak, ugyanis ezek általában központilag meghatározott díjtételek.

KRESZ tanfolyam díján lehet némileg spórolni, amennyiben a tanuló többedmagával a tantermi verziót választja: tehát hozd el a barátaid magaddal és ahányan jöttök, annyiszor 1000 Ft kedvezmény. Pl.: ha négyen jelentkeztek együtt, akkor 4000 Ft a kedvezmény a tanfolyam árából mind a négyeteknek. Maximális kihasználható kedvezmény: 5000 Ft Tehát ha hatan jöttök, akkor is 5000 Ft a kedvezmény per fő. Tantermi KRESZ tanfolyam indulása: minden hónap 15.-ei hetén.

32. Miért a Penzum Oktató-nál szerezzem meg a jogosítványom?

1996 óta nyújtunk magas szintű szolgáltatást a piacon. Áraink valóban kedvezőek. Oktatóink jól képzettek. Az autósiskola dolgozói – három nővér: Kitti, Tímea, Dóra – , akik mindenre próbálnak megoldást találni.

33. Mi a jogosítvány megszerzésének a folyamata?

Egyik korábbi tanulónkat megkértük, hogy írjon blogot a jogosítványának megszerzéséről és annak körülményeiről. A blog ezen a linken elérhető: http://www.penzumoktato.hu/2019/02/28/blog-a-penzum-korabbi-tanuloja-tollabol-igy-szereztem-meg-a-jogositvanyt/

34. Hogyan értesülhetek a tanfolyamok indulásáról, akciókról?

A Penzum Oktató Facebook oldala napra kész információkat ad az induló tanfolyamokról, akciókról. Az oldalunk követéséhez üsd be a Facebook keresőjébe, hogy @penzumoktato.hu és meg fogsz minket találni!

 

35. A közúti elsősegély vizsga továbbra is kell a jogosítvány megszerzéséhez?

Igen, csak az igazolást már az érintett intézmények egymást között intézik.