Top

Pályázatok

  /  Pályázatok

Gyakornok alkalmazása a Penzum-96 Kft.-nél

A Penzum-96 Oktató és Szervező Kft. a „Gyakornok alkalmazása a Penzum-96 Kft.-nél” című, GINOP-5.2.4-16-2018-03205 azonosítószámú pályázata során 4 770 250-Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati kiíráson. A projekt keretében 1 fő fiatal munkavállaló foglalkoztatására került sor a cég székhelyén. A támogatás mértéke: 100%

A felvett fiatal általános irodai adminisztrátorként került foglalkoztatásra 2018.10.01. és 2019.06.30. közötti időszakban. A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására; a gyakornok bér, utazási és járulékköltségeihez, valamint eszközbeszerzésre került felhasználásra. A projekt megvalósítása során 1 fő szakember került kijelölésre, aki vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló és teljesítményértékelői szerepkört töltött be a fiatal mellett. A szakképzésben megszerzett tudás és készségek gyakorlati hasznosításával kapcsolatos közvetlen foglakoztatói és gyakornoki visszajelzések biztosítása érdekében a projekt teljes időtartama alatt kapcsolattartás történt az Egri Szakképzési Centrummal. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyen a támogatott 9 hónap alatt megszerezve szakmai tapasztalatát, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősíti a Penzum-96 Kft-t.

A gyakornok felvétele a foglalkoztatottak számának nettó növekedését eredményezte a felvételt megelőző 12 hónap átlagához viszonyítva. A projekt eredményeként 1 fő gyakornok, valamint 1 fő vállalati kapcsolattartó foglalkoztatása történt.

A projekt hozzájárult a szakképzésből kilépő fiatal elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítéséhez, a fiatal valódi munkatapasztalatot szerezhetett, ezáltal javult foglalkoztathatósága és hosszabb távú munkaerő-piaci esélye.

A projekt 2018.10.01-én kezdődött, a projekt fizikai befejezésére 2019.06.30-án került sor.