Top
  /  Egyéb   /  Autósiskola választása 5 pontban

Autósiskola választása 5 pontban

Nagy kérdés mindenki számára, hogy ha belevág a “jogosítvány megszerzése” című projektbe, akkor melyik iskolában kezdje el ezt a viszonylag költséges (évről évre még inkább az lesz), de elengedhetetlen képzést, hiszen ez az a tudás, amit előbb vagy utóbb mindenképpen el kell sajátítani.

Mi az alábbi néhány tényezőt szedtük össze, amelyeket figyelembe vehetsz a legjobb autósiskola kiválasztásakor:

 

  1. Engedélyek: Ellenőrizd, hogy az adott autósiskola rendelkezik-e hivatalos autósiskolai oktatáshoz szükséges engedélyekkel. Ez jelzi, hogy az iskola megfelel a szabványoknak. Jellemzően a nagy hagyománnyal rendelkező nagy múltú autósiskoláknál nem lesz ezzel gond, hiszen az autósiskolák működését és adminisztrációját folyamatosan ellenőrzi külső szerv.

  2. Tapasztalt oktatók: Fontos, hogy az autósiskolában képzett, tapasztalt és türelmes oktatók legyenek, akik megfelelően fel vannak készülve az oktatásra. Fontos, hogy legyen választék az oktatók esetén (az autók kevésbé fontosak), hiszen nem feltétlenül ugyanaz az a vezetési oktatási stílust szereti mindenki. Javasolt ilyenkor az autósiskola kollégáinak (nem oktatók!) ajánlását meghallgatni.

  3. Plusz szolgáltatások: Érdemes megvizsgálni az autósiskolák által kínált egyéb szolgáltatásokat. Fontos, hogy az egyéb szolgáltatások valóban értéket jelentsenek a jogosítványra vágyóknak. A Penzum Autósiskolában például E-learning KRESZ tanfolyam mellé ingyenes személyes korrepetálást ajánlunk igény szerint, motorjogsi esetén pedig Egerben egyedülállóan motoros ruházati kuponokat. Buszjogosítvány (D kategória), illetve teherautó jogosítvány (C kategória) esetén például érték lehet, hogy a GKI vizsgát is megszerezheted-e ugyanott, illetve ugyanez a helyzet jogosítvány és elsősegély vizsga esetében is, ugyanis nem minden iskola foglalkozik Elsősegély tanfolyammal.

  4. Árak: Az árak összehasonlítása is hasznos lehet, hiszen a saját pénztárcánkról van szó. Ellenőrizd, hogy az árak megegyeznek-e a piacon lévő átlagárral. A nagyon olcsó mindig gyanús, de a túlárazottat is érdemes kerülni.

  5. Visszajelzések és vélemények: Keresd meg az autósiskolákról írt véleményeket és visszajelzéseket. Olvass el diákok vagy korábbi ügyfelek tapasztalatait, hogy jobb képet kapj arról, hogy hogyan teljesített az adott autósiskola.

Ugyan a lista nem teljes,  mi ezeket a tényezőket javasoljuk figyelembe venni a legjobb autósiskola kiválasztásakor Egerben. Az ajánlott autósiskola személyes preferenciákra és igényekre is épülhet, így érdemes több információt gyűjteni és esetleges konzultációt kérni az autósiskoláktól is, mielőtt döntést hozol.

 

Amennyiben a Penzum Autósiskola mellett döntesz abban biztosíthatunk, hogy egy jól felkészült Csapat fogja egyengetni a jogosítványod megszerzésének útját.

A kategóriás jogosítványok listáját itt találhatod: https://www.penzumoktato.hu/autosiskola-jogositvany-eger/

További információkért várunk szeretettel irodánkban!