Designed and built with care, filled with creative elements

Targoncavezető
Top

Targoncavezető

  /  OKJ gépkezelő képzések  /  Targoncavezető

Targoncavezető

32 582 02 E-000029/2013/A022

A Targoncavezető OKJ képzés célja, hogy a targoncavezető a munkakörét megfelelő üzembiztonsággal, szakszerűen, a munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi előírások betartása mellett önállóan látja el a termelés megkövetelte színvonalon. A résztvevő képessé váljon meghatározni az adott feladatra használható építő és anyagmozgató gépek körét, szervezni, irányítani az ezekkel való munkavégzést, gondoskodjon ezek megfelelő működtetéséről, rendszeres karbantartásáról, a biztonságos üzemeltetés személyi, tárgyi ésengedélyezési feltételeiről. A targoncavezetőkre sok helyen szükség van, hiszen az anyagmozgatás része minden raktár életének, áruházakban, különféle telepeken is rendszeresen szükség van targoncák kezelőkre. A targoncavezető OKJ képzés azoknak ajánlott, akik szeretnének még egy szakmát tanulni, valamint azoknak, akik nem rendelkeznek szakmával, mivel ezzel a képesítéssel most nagyon könnyű elhelyezkedni.

Képző intézmény:

AM Kelet-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Jelentkezési feltételek:

  • min. nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség
  • 18. életév betöltése
  • érvényes személyazonosító okmány, lakcímkártya
  • jelentkezési lap kitöltése, amely letölthető lentebb
  • helyesen kitöltött szakmai alkalmassági orvosi igazolás, amely formanyomtatványa lentebb letölthető.
  • amennyiben az OKJ vizsga letétele után szeretne NKH vizsgát is tenni, akkor 2 db (3,5×4,5 cm) igazolványképet le kell adni irodánkban. Ez fog a jogosítványba bekerülni.

Képzési modulok:

Elmélet:

  • 10443-16 Gépkezelő általános ismeretei 18 óra
  • 10449-16 Targoncavezető speciális feladatai 6 óra

Gyakorlat:

  • 10443-16 Gépkezelő általános ismeretei 4 óra
  • 10449-16 Targoncavezető speciális feladatai 32 óra

 

A tanfolyam díja:

80.000 Ft tartalmazza: tanfolyam díjat, vizsgadíjat. Az összeg minden esetben ÁFA mentes, mivel oktatásra nem kell felszámítani ÁFA-t.

Figyelem! Részletfizetési lehetőséget biztosítunk.

A sikeres OKJ vizsga után megszervezzük a hatósági NKH vizsgát is, amellyel már bárhol munkába lehet állni. Lásd: kapcsolódó tanfolyamok.

A vizsgára bocsájtás feltételei:

Modulzáró vizsgák sikeres teljesítése (min: 51 %).

Sikeres vizsga után igényelhető Europass bizonyítvány.

Betölthető munkakörök:

FEOR 8425 Targoncavezető.
A közúti közlekedési ágazatban használt önjáró emelő és rakodógépek kezelőinek képzéséről és vizsgáztatásról szóló miniszteri rendeletben meghatározott esetekben a gépkezelőnek az OKJ bizonyítvány mellett a gépcsoportra előírt, érvényes gépkezelői jogosítvánnyal is rendelkeznie kell .40/2009. KHEM rendelet módosítása alapján, 2016. június 30-tól, már nem csak azoknak a gépcsoportoknak a kezeléséhez szükséges a hatósági vizsga, amelyek részt vesznek a közúti áruszállításban részt vevő jármű megrakásában vagy annak előkészítésében, hanem minden olyan gépre, amely alkalmas ezeknek a feladatoknak az ellátásához. (lásd: NKH Gépkezelői képzéseink)

Jelentkezéshez szükséges

Jelentkezzen tanfolyamainkra:


'A' motor'A1' motor'B125 A1(B)' motor'A2' motor'B' gépkocsi'C' teherautó'D' busz'BE' nehézpótkocsi'CE' nehézpótkocsiKözúti elsősegélyTantermi kresz tanfolyamE-learning kresz tanfolyamGKI tehergépkocsi-vezető alapképesítésGKI tehergépkocsi-vezető továbbképzésGKI autóbusz-vezető alapképesítésGKI autóbusz-vezető továbbképzésAutóbuszvezetői és tehergépkocsi-vezetői összevont alapképzésAutóbuszvezetői és tehergépkocsi-vezetői összevont továbbképzésAlapozás- közmű- és fenntartásigép kezelőTargoncavezetőEmelőgépkezelő (kivéve targonca)Földmunka- szállító- és rakodógép kezelőÚtépítő- és karbantartógép-kezelőOKJ teherautó-vezetőOKJ autóbusz-vezetőAranykalászos gazdaMéhész tanfolyamSajtkészítő tanfolyamPálinkafőző tanfolyamNKH gépkezelőNövényvédelmi tanfolyam