Designed and built with care, filled with creative elements

Top
  /  Egyéb   /  A horvátországi baleset rávilágított egy alig ismert szabályra

A horvátországi baleset rávilágított egy alig ismert szabályra

“Adott esetben állandósult és súlyos jellemhiba miatt is el lehet tiltani valakit a vezetéstől” – mondta Borbély Zoltán közlekedési szakjogász a horvátországi balesettel kapcsolatban.

Egy 35 éves horvát sofőr fékezés nélkül, sőt bármiféle reakció nélkül, teljes erővel elsodorta a fizetőkapunál előtte várakozó autót. A becslések szerint a megengedett óránkénti 50 kilométeres sebesség helyett 150 kilométeres sebességgel csapódott be a fizetőkapunál álló, magyar rendszámú Skodába.

Az alkoholteszt azonnal kimutatta, hogy a férfi nem volt ittas állapotban. A vér- és vizeletminták mutatták ki a kábítószer és a gyógyszer jelenlétét a férfi szervezetében.

Az ügyvéd reakciója erre:  “A magyar gyakorlat szerint véglegesen alkalmatlan a vezetésre az a személy, akinek bizonyos betegsége van, de az is, aki valamilyen súlyos jellemhibával rendelkezik. Ilyen lehet az állandósult erőszakos jellem” – idézi a hirado.hu.

Ha valakit folyamatosan a drog miatt vizsgálnak és rendszeresen elvonókúrákon vesz részt, akkor a hosszú távú, sőt végleges jogosítvány bevonás is indokolt lehet, amennyiben ez a drogprobléma teljes kontrollvesztést jelent.

 

Forrás: napi.hu