Top
  /  Egyéb   /  A műszerfalon felvillanó hibaüzenetek jelentése

A műszerfalon felvillanó hibaüzenetek jelentése

Megcsináltad a KRESZ vizsgát, majd megszerezted a jogosítványt és sikeresen lezártad az autósiskolás időszakod.
Telik az idő, már a forgalomban is önállóan vezetsz jó pár éve gondtalanul, aztán egyszer csak felvillan egy hibajelzés váratlanul a műszerfaladon vészjóslóan! “Ez meg mégis mi a fene?”

A műszerfal felvillanó jelzései szerencsére időben értesítenek, ha valami nincs rendben az autóval. Ha valami pirosan világít, akkor nem lehet üzemeltetni az autót, ha sárga a jelzés, akkor pedig rövid időn belül el kell látogatnod a szervizbe.

A hibajelzések amelyekre fokozottan érdemes figyelni:

ablakmosó folyadék szintje alacsony: 4
fékbetét-figyelmeztető: 5
kiégett izzó: 23
szerviz szükséges: 34
légzsák-figyelmeztető: 39
motorolaj nyomása alacsony: 57
motorhiba: 62

Javasolt magas oktánszámú, prémium minőségű üzemanyagot használni a nagyobb teljesítmény és a kisebb fogyasztás érdekében. Fontos tudni, hogy ezek előnye csak akkor érzékelhető, ha a kocsit is úgy tervezték meg, hogy ilyen üzemanyaggal működjön a leghatékonyabban. Fontos figyelni arra, hogy az üzemanyagok összetétele, oktánszáma, adalékanyagai régiónként, sőt, évszakonként is változhatnak.

Amennyiben autósiskolánkban a tantermi KRESZ tanfolyamunkat választod, tapasztalt – mindent látott – szakoktatónk sok hasznos tapasztalatot tud veled megosztani. Mire a jogosítványod átveszed, addigra a legjobb praktikákat már ismerni is fogod.